27.05.2011

Wiosenna sałatka

Dziś wyjątkowo post kulinarny :) Wiosną najchętniej jadłabym same surówki i sałatki, więc podzielę się prostym przepisem na jedną z moich ulubionych sałatek.
Potrzebne są:
pęczek rzodkiewek
ogórki zielone (dwa mniejsze lub jeden duży)
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
2-3 jajka (w zalezności od wielkości)
odrobina majonezu lub jogurtu naturalnego
przyprawy (sól, pieprz, majeranek - lub co kto lubi)

Jajka gotujemy na twardo, siekamy razem z pozostałymi składnikami i doprawiamy majonezem (w wersji light jogurtem) oraz przyprawami.
Taka ilość wystarcza na 2 osoby. Można też wzbogacić przepis o pomidory.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Mniam , ja też lubię sałatki, a ta przypadła mi do gustu więc jeszcze dziś ją zrobię :)
    Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest też jedna z moich ulubionych ;-) bardzo wiosenna i świeża ;-)) a że teraz siedzę w biurze, muszę obejść się smakiem, za to na kolację - obowiązkowo!
    Ściskam czule!

    OdpowiedzUsuń
  3. nie próbowałam jeszcze takiej kompozycji z jajkami, ale skoro polecasz wypróbuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny przepis, lubie salatki wiec pewnie skorzystam. Ale jak na razie u nas w de. jakas dziwna epidemia wiec nie kupuje ogorkow, pomidorow i salaty:(
    Buzka

    OdpowiedzUsuń